Site icon La Valira

Els CDR anuncien una ‘Setmana de Passió’ per a veïns i turistes de la Cerdanya

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han anunciat el calendari d’actuacions previstes per aquesta Setmana Santa a la Cerdanya per demanar la llibertat dels polítics presos, entre ells, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es troba en presó preventiva a Alemanya, on va ser detingut el passat cap de setmana.

Entre les mobilitzacions, fetes públiques a través de les xarxes socials, és previst aquest dimarts un tall a la frontera amb Puigcerdà, entre les 18.00 hores i les 20.00 h. Pel dijous, primer dia de l’operació sortida, pretenen tancar l’accés amb França i realitzar una caminada popular per l’N-260 des de la rotonda de la capital ceretana fins al punt fronterer durant tota la tarda-vespre. Les accions podrien repercutir seriosament en l’activitat econòmica i turística, en uns dies tan assenyalats, per comerciants i hotelers.

Per diumenge, anuncien “una acció sorpresa” que es traduirà en el tall del túnel del Cadí per tal d’impedir l’operació tornada de milers de ciutadans cap a les comarques barcelonines.

Els CDR també han divulgat la convocatòria d’una ‘caminada popular’ a l’N-260 per aquest dimecres a partir de les 18.00 h entre Bellver de Cerdanya i Prullans i pel divendres talls de carretera, a la mateixa hora, entre Alp i Das.

Exit mobile version