Les xarxes a Andorra s’han omplert de comentaris sobre la doble moral de l’alcalde Fàbrega a l’hora de defensar ara l’obertura de la frontera amb el país veí però haver guardat silenci durant els talls de l’N-145 el darrer any en les protestes independentistes.

Uns talls que van impedir la lliure circulació de persones entre tots dos estats i que, en cap moment, van comptar amb el rebuig del polític postconvergent.

Tan sols uns mesos després dels fets, la memòria entre els residents i els nacionals a Andorra continua viva, igual que la de molts fronterers (aproximadament uns 1.500) als que se’l va impedir poder exercir la llibertat d’anar o no a treballar al Principat.

En una entrevista al Diari d’Andorra per fer balanç de la mediocre gestió duta a terme a la meitat del seu mandat al capdavant de l’ajuntament de la Seu afirma que “veig claríssim que aquesta frontera no la podem tancar”.

A partir d’aquí es van disparar els comentaris que recriminen a Fàbrega la hipocresia de les seves paraules i dels fets. Aquests són alguns exemples:

Quan aquest senyor encoratjava a la gent a tallar la carretera per un país imaginari, poc li importava els treballadors transfronterers i els andorrans que baixaven al metge a Barcelona o simplement a temes personals, en què ha canviat?

I aquest senyor deia alguna cosa quan els llacets urgellencs tallaven la carretera cap a Andorra i fotien els andorrans?