17 dels 19 batlles de l’Alt Urgell es troben a Brussel·les per visitar aquest dimarts el Parlament europeu i reunir-se entre ells, en el denominat Consell d’alcaldes, per tractar temes d’interès comú. Una trobada que, normalment, es fa de manera itinerant en algun municipi de la comarca i que, el 9 de juny passat, ja va celebrar una sessió al Parlament de Catalunya.

Tot i que el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, va declarar la setmana passada que no estava prevista cap trobada amb exmembres del govern català, els alcaldes i alcaldesses d’ERC i del PDECat ja han tingut aquest dilluns una primera reunió amb l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i quatre exconsellers, tal com es pot observar en la fotografia que l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha penjat a les xarxes socials.

D’altra banda, tot i tractar-se de càrrecs públics, cap dels presidents de les corporacions municipals ha volgut desvetllar –incomplint les lleis de transparència-  si el viatge a la capital belga va a càrrec de cada ajuntament o del Consell Comarcal, o seran els alcaldes els qui pagaran de les seves butxaques la seva estada a la capital belga.