Site icon La Valira

Els agents rurals de l’Alt Pirineu alerten d’un alt risc d’incendi forestal per fort vent i baixa humitat

La cap regional del cos d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu, Anna Servent, ha reconegut que la situació “és molt anòmala” per l’època de l’any, a principis de la primavera. “Ja portem 25 dies amb activació del pla Alfa en risc alt o molt alt d’incendi a Catalunya. Per tant, la situació és anòmala”, ha assenyalat.

“Ahir vam activar el pla 2 a 10 comarques, avui en són 18 i demà augmentarà el risc a més comarques amb l’entrada del vent de ponent”, ha avançat Servent.

Fins a 18 comarques del centre i sud de Catalunya tenen aquest dissabte un risc molt alt d’incendi –nivell 2 del pla Alfa-, segons els Agents Rurals. La resta de comarques catalanes estan en un perill moderat/alt de foc –nivell 1 del pla Alfa- i només sis comarques (Garrotxa, Selva, Pla de l’Estany, Gironès, Baix Empordà i Pla d’Urgell) es troben en un risc baix o moderat d’incendi –nivell 0 del pla Alfa.

Les ventades juntament amb la manca d’humitat, farà que aquest diumenge  aquesta alerta màxima també s’extengui a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran.

 

 

Exit mobile version