Els conductors que passen pel Túnel del Cadí paguen el peatge més car de tot l’Estat espanyol. De fet, els tres trams de peatge més cars d’Espanya són a Catalunya, segons les dades de l’informe que ha presentat Automobilistes Europeus Associats, que analitza el preu per quilòmetre de les diferents vies de pagament.

D’aquesta manera, al Túnel del Cadí, a la Cerdanya, es paguen 0,39 € per quilòmetre, el que suposa un total d’11,64 € pels 29,7 km que té la infraestructura. Un preu desorbitat si es compara, per exemple, amb el que paguen els conductors circulen en el tram de peatge que va de Puxeiros a Baiona, a Pontevedra, que recorrent una distància similar (28 quilòmetres), només hauran d’abonar 0,05 euros el quilòmetre. És a dir, gairebé 8 vegades menys que en el tram gironí.

En el segon lloc del rànquing estatal hi ha el Túnel de Vallvidrera, per accedir a la ciutat de Barcelona, amb un preu de 0,25 € per cada quilòmetre recorregut. A continuació, se situa l’autopista de Manresa a Terrassa i el seu tram fins a Sant Cugat que, amb un preu de 0,24 € per quilòmetre, ocupa la quarta posició.