El tribunal de la Sala Civil i Penal ha dictat sentència i condemna Lluís CorominasAnna SimóRamona Barrufet i Lluís Guinó, com a autors responsables del delicte de desobediència en relació amb l’1-O.

La sentència imposa a tots quatre exmembres de la Mesa del Parlament de Catalunya penes de multa de deu mesos amb una quota diària de 100 euros i inhabilitació especial per a l’exercici de càrrec públic electe i de funcions de govern o administració, siguin en l’àmbit local, provincial, autonòmic, estatal o supranacional per temps d’un any i vuit mesos.

La mateixa sentència absol Mireia Boya del delicte de desobediència, amb tots els pronunciaments favorables, per entendre que la seva condició de diputada i presidenta de la CUP-CC no li atorgava les capacitats d’intervenció sobre la iniciativa que exigeix el tipus penal de la desobediència.

Pel tribunal, Boya queda exonerada en entendre’s que no fou nominalment advertida pel Tribunal Constitucional i no ostentava condició representativa d’acord amb les exigències del tipus penal.