Site icon La Valira

El Sipaag vol que la fiscalia investigui ‘el ordeno y mando’ dels càrrecs de confiança

El Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) ha presentat aquest dilluns una denúncia a la fiscalia en la qual demanen que investigui les possibles irregularitats que estaria cometent el Govern en donar atribucions de comandament a nombroses persones que han estat contractes sota la figura de la relació especial.

El Sipaag entén que els càrrecs de confiança no poden anar més enllà i només poden fer tasques d’assessorament segons la legislació vigent.

Una iniciativa que el sindicat ha presentat després que l’executiu no els hagi respost a una demanda d’informació i davant la possibilitat que la seva petició no tingui resposta abans de les eleccions del pròxim 7 d’abril.

El president de l’organització, Lluís Anguita, ha explicat que la majoria d’aquesta desena de persones són “presidents de comitès i màxims responsables en departaments i ministeris“. Així ha posat com a exemple la persona de la coordinadora de Funció Pública, Elisabet Almarcha, que pot escollir nous treballadors per l’administració quan presideix comitès de selecció de personal.

Tanmateix el sindicat critica que, a més, es contractin a alguns estrangers com a càrrecs de confiança i que “no tenen cap lligam polític ni d’amistat, que no coneixen ningú, arriben i fan una feina que cobren i se’n van“.

Exit mobile version