Site icon La Valira

El Sipaag critica que la nova llei de protecció de dades discrimina els empleats públics en favor dels polítics

El Sindicat del Personal adscrit a l’Administració general, Sipaag, considera “molt greu” que la nova llei de Protecció de Dades, estableixi un règim sancionador només per als treballadors públics i no per als dirigents polítics.

En concret, l’entitat sindical critica a través d’un comunicat que “els òrgans d’administració o els responsables polítics no tindran cap problema si en l’exercici de les seves funcions es comet una irregularitat que pugui perjudicar algú. Com a màxim, una amonestació”.

Per altra banda, el Sipaag dubta de l’efectivitat de la Llei de Transparència i lamenta que el text, que està a punt d’aprovar-se al Consell General, no disposi d’un procediment sancionador ni un sistema d’avaluació.

També denuncia que la nova legislació no contingui un sistema d’avaluació ni prevegi que les administracions destinin recursos a la formació dels treballadors i, alhora, lamenta l’absència d’un procediment sancionador, de la que “no se’n podrà esmenar l’incompliment”, i per això conclouen que no els hi sembla “que pugui ser efectiu”.

Finalment, reivindiquen uns instruments jurídics que afavoreixin els funcionaris a l’hora de fer la seva feina “amb rigor i garanties”. Un fet que “no ens afavoriria a nosaltres com a treballadores i treballadors, sinó que també milloraria el funcionament de la nostra societat i ens portaria a avançar com a país”.

Exit mobile version