Site icon La Valira

El resident estranger té fins al 15 o el 30 de gener per decidir si vol votar a les municipals

Tots els residents estrangers que viuen a qualsevol municipi de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol tenen dret a votar a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. La única condició per manifestar aquesta voluntat és que si es fa per primera vegada, a banda d’estar inscrit al Padró municipal d’habitatges en tots els casos, és fer-ho saber abans del 30 de gener si són nacionals d’estats de la Unió Europea i abans del 15 de gener si són nacionals d’altres països.

Pel que la als ciutadans de Noruega a més han de demostrar 3 anys de residència legal a Espanya i 5 anys per a les persones de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago i Xile.

La declaració formal d’intenció de vot es pot realitzar personalment a l’ajuntament on es resideix; per correu postal o a través d’internet al web www. sede.ine.gob.es

Per a més informació es pot trucar als telèfons 901 101 900; 012, als ajuntaments i a les oficines del Cens Electoral de les quatre demarcacions catalanes.

Per altra banda, els ciutadans espanyols residents a Andorra hi podran participar tant a les eleccions municipals com europees sempre que prèviament s’hagin inscrit en el Cens d’Electors de residents- absents que viuen a l’estranger (CERA).

Es pot obtenir més informació en el Consolat espanyol a Andorra situat al carrer Prat de la Creu número 34 de la capital, de dilluns a divendres de 8.30h a 13.30 hores, o al telèfon + 376 80 00 80.

Exit mobile version