Site icon La Valira

El rei Felip VI, sense mencionar l’Emèrit: Les institucions han de ser “exemple d’integritat pública i moral”

El rei Felip VI ha obviat esmentar el seu pare, Joan Carles I, en defensar en el seu tradicional missatge de Nadal la necessitat que totes les institucions compleixin i respectin la llei i que siguin “exemple d’integritat pública i moral”

El monarca ha sostingut que els desafiaments que ha portat amb si la pandèmia plantegen una “autèntica cruïlla” per a Espanya, però també “una oportunitat històrica” per a “actualitzar i modernitzar el nostre país. A això, ha dit, han de col·laborar les institucions, que a més de “tenir sempre present els interessos generals i pensar en els ciutadans”, “d’estar permanentment al seu servei i atendre els seus problemes”.

Sense fer referència a Catalunya, Felip VI ha indicat que les institucions han d’”estar en el lloc que constitucionalment” correspon a cadascuna d’elles. Per a això, ha subratllat, “hem d’assumir, cadascun, les obligacions que tenim encomanades; respectar i complir les lleis i ser exemple d’integritat pública i moral”. En aquesta obligació ha inclòs a la Casa Reial sense esmentar al seu pare.

D’altra banda, Felip VI ha aprofitat novament per a apel·lar a l’enteniment i el consens institucional i per a reivindicar la Carta Magna de 1978. “La Constitució ha estat i és la biga mestra que ha afavorit el nostre progrés, la que ha sostingut la nostra convivència democràtica enfront de les crisis, serioses i greus de diferent naturalesa” viscudes per Espanya i per tot això, ha reivindicat, mereix “respecte, reconeixement i lleialtat”.

Exit mobile version