Site icon La Valira

El regidor i director de l’Albert Vives, Isidor Alberich, investigat per incitació a l’odi

El titular del Jutjat d’Instrucció Número 1 de la Seu d’Urgell ha obert una investigació contra el director, Isidor Alberich, i dos mestres de l’escola pública Mossèn Albert Vives per un possible delicte d’incitació a l’odi arran del referèndum de l’1-O. El magistrat ha citat els denunciants per al pròxim 18 d’octubre per prendre’ls declaració arran les diverses denúncies presentades els darrers dies per pares i mares d’alumnes que els acusen que alguns nens, com un fill de guàrdia civil, podria haver patit “humiliacions, insults i fins i tot agressions” el passat dia 3.

Fonts consultades han explicat a Efe com una professora del col·legi va comentar les intervencions policials de la jornada de l’1-O als seus alumnes de primària, la qual cosa va provocar que dues famílies expressin les seves queixes als serveis territorials del Departament d’Ensenyament a Lleida. Davant els fets, Alberich va optar per canviar als nens a una altra aula per tal que no continuessin a la classe de la mateixa mestra.

Segons l’escrit del jutge, podria ser que diversos professors i el director “incitessin de manera directa els seus alumnes, d’edats molt primerenques i en conseqüència mal·leables per qui té un principi d’autoritat envers ells, a la comissió de fets mínimament concretats dels quals es pugui predicar la discriminació, l’odi, l’hostilitat o la violència contra grups o associacions”.

Un dels alumnes hauria sofert “humiliacions, insults i fins i tot agressions” perquè la seva mare és guàrdia civil, cosa que saben la resta de companys i professors. En concret, els pares de diversos alumnes van notificar a les autoritats judicials els comentaris fets per diversos mestres així com “actituds emparades pel director” que, a més, és el regidor d’Atenció ciutadana, Tecnologies de la informació i Esports de l’equip municipal convergent encapçalat per  l’alcalde Albert Batalla.

Exit mobile version