En plena controvèrsia sobre les restriccions a Catalunya que afecten també molt directament a la mobilitat amb Andorra, les dades facilitades aquest dijous pel departament de Salut continuen sent preocupants pel que a l’Alt Pirineu i Aran. Així es comunica que a totes aquestes comarques es dupliquen i, fins i tot, es tripliquen els indicadors de la pandèmia respecte a la mitjana catalana que, ara per ara, situa l’índex de rebrot en els 381 punts i una taxa de velocitat de transmissió del virus de 0,76.

A l’Alt Urgell el rebrot és de 575 punts i una Rt de 0,88 i a la Seu aquests exponents són 761 punts i de 0,92. Hi ha 159 casos actius, 11 dels quals romanen hospitalitzats. A hores d’ara, s’està a l’espera dels resultats dels cribratges que s’estan realitzant a la residència de la Llar de Sant Josep i a la Fundació Sant Hospital.

Pel que fa a la Cerdanya, l’índex de rebrot és de 815 punts i l’Rt és d’1. A Puigcerdà se situen en els 1.135 punts i una Rt d’1,1.

El darrer balanç de les autoritats sanitàries notifiquen un lleuger repunt dels indicadors del coronavirus als dos Pallars. El Jussà registra una taxa de velocitat de contagi del virus de 3,2 amb un índex de rebrot de 552 punts mentre que el Sobirà té una Rt de 0,97 i 683 punts.

Per la seva part, l’Alta Ribagorça presenta una Rt de 2 i un rebrot de 947 punts i a l’Aran uns indicadors d’1,4 i 911 punts respectivament.