El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament i cap de l’oposició a l’ajuntament de la Seu, Òscar Ordeig, reclama més recursos per garantir l’accés a internet de tots els alumnes de la demarcació. Afirma que aquesta crisi posa de manifest la greu bretxa digital que pateixen les zones rurals.

En aquest sentit, el socialista demana que no es quedin enrere molts municipis que no tenen garantit l’accés a internet. Òscar Ordeig és diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament: “Durant l’estat d’alarma els mestres estan donant pautes i continguts perquè els nens facin les feines a casa seva a través d’internet. Nosaltres diem que al nostre territori hi ha zones on no hi ha connexió a internet o és deficient i hi ha moltes famílies que no tenen tauletes, ordinadors o la mateixa internet”.

A més, el diputat socialista ha posat de manifest que com passa en molts altres àmbits, estan sent els ajuntaments els que estan compensant la lentitud d’acció del Departament d’Educació. De fet, afirma que han rebut queixes d’associacions i ajuntaments en aquest sentit.

Per aquest motiu, creu que l’obligació de la Generalitat és garantir la cobertura de tots i totes les alumnes, així com els materials necessaris, com són els aparells electrònics.