El Partit Socialdemòcrata (PS) ha presentat una demanda d’informació, per mitjà del conseller general Pere López, a Sindicatura, perquè el Govern entregui “totes les actes del Consell Assessor de Patrimoni Cultural, entre el 2007 i 2014”. Amb aquesta documentació, el parlamentari vol analitzar les polítiques realitzades en aquest àmbit pel Govern de Demòcrates per Andorra (DA), amb les quals s’ha mostrat molt crític, ja que entén que hi ha «una deriva total».

El conseller socialdemòcrata assegura que, des de la formació, «sempre hem mostrat preocupació i sensibilització en relació a les actuacions de protecció del patrimoni cultural». En aquest sentit, apunta que des del Govern «no es fa cap política de promoció, de conservació o de posada en valor». El PS demana documentació d’anys anteriors a l’arribada de DA a l’Executiu, ja que la seva intenció és «demostrar que hi havia una feina en curs que s’ha aturat».

López avança que l’àmbit del patrimoni cultural serà un punt en el qual el PS incidirà molt els mesos vinents. «Serà un tema central en la nostra actuació i tenim clar que farem més accions posteriorment», afirma.

Segons el PS, un punt clau en la “deriva” de les polítiques en matèria de patrimoni cultural va ser l’aprovació del canvi legislatiu que DA va impulsar el 2014 i que ells consideren “un error”.