El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que “intentar treure ferro” i titllar d’anècdota  l’accés a la vall del Madriu d’un pilot d’enduro per part de la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Màrsol està “fora de lloc”, en tant que el comú de la capital és un dels quatre que tenen responsabilitat sobre la vall.

A través d’un comunicat lamenten que “una vegada més, des de Demòcrates per Andorra (DA) es demostra el poc interès per protegir aquest paratge de tanta importància natural i cultural per al nostre país”. Creuen que l’acció ha posat en risc el patrimoni natural i cultural d’un espai protegir declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Una zona “on hi ha senyals que deixen ben clar que no està permès l’accés amb vehicles de motor”.

En relació als fets protagonitzats pel motorista que va accedir a la zona restringuida, contravenint d’aquesta forma la normativa que impedeix l’ús de vehicles de motor, el PS ha realitzat algunes consideracions:

En primer lloc, lamenten una acció “clarament il·legal i que, a més, ha posat en perill el ric patrimoni cultural i natural d’un espai protegit i, recorden, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco”. A la zona hi ha senyals que deixen ben clar que no està permès l’accés amb vehicles de motor com, en aquest cas, una motocicleta d’enduro.

En segon terme, donen suport a la decisió de la comissió de gestió d’interposar una denúncia contra el dit motorista per la infracció comesa. Confien “que els cossos responsables de la investigació i la justícia emprendran les accions necessàries per sancionar aquesta conducta del tot reprovable, encara més en una persona que, pel seu caràcter públic, està obligada a mantenir una conducta exemplar”.