El projecte estrella d’Albert Batalla, la plaça Joan Sansa, ‘fa aigües’

L’Associació de Veïns de la Plaça Joan Sansa de la Seu d’Urgell van presentar el passat 14 de febrer un escrit a l’Ajuntament en el qual denuncien l’actual estat de deixadesa de l’espai públic que va ser inaugurat el 27 de maig de l’any passat.

L’entitat assegura que “la plaça Joan Sansa es veu malmesa per les deficiències més que notables de l’enllumenament, la falta de neteja de les porxades (amb humitats incloses)  i l’obturació dels embornals que, a causa d’estar taponats per manca de manteniment, no poden engolir”.

Els veïns adjunten a la denúncia un full en el qual comptabilitzen que hi ha un total de 78 fluorescents fosos sense ser substituïts i suggereixen que “siguin reemplaçats per leds”. Unes demandes que, el dia d’avui, no han rebut resposta per part del consistori.

A banda, també expressen el seu malestar per l’actitud d’inacció d’alguns agents de la guàrdia urbana que, en concret el juny del 2017, davant la demanda d’un ciutadà perquè cridessin l’atenció als propietaris de “quatre gossos deslligats dins dels parterres acabats d’enjardinar i que estan fent destrossa de plantes”, van respondre “que si ara ho mirarien, que ja ho havien vist”.

Davant la manca d’actuació per part dels membres de la policia local el veí els hi va dir que “trucaria al seu cap per donar coneixement de què està succeint” i un dels ells “contesta textualment, pot trucar on vulgui”. Tot plegat consta en l’escrit presentat en el Registre General d’Entrada de l’Ajuntament amb data del 5 de juny de 2017 amb fotografies que s’adjunten sobre la falta de neteja i excrements de gossos a diferents indrets de l’espai.

La urbanització de la plaça Joan Sansa ha estat el projecte estrella d’aquesta legislatura de l’equip de govern municipal encapçalat per l’alcalde Albert Batalla (PDECat) i va tenir un cost de quasi un milió d’euros. Una quantitat a la qual caldrà sumar les despeses que s’hauran d’invertir per fer front a totes les reparacions pendents.

Amb les obres l’espai públic de 8.900m2, ha passat a tenir una superfície única. Abans la zona estava subdividida per quatre parts, que van restar no urbanitzades durant anys, en les quals s’encreuen el Passeig de Pasqual Ingla i el carrer del Comtat d’Urgell. Aquest segon vial, que va de nord a sud, ha passat a ser de trànsit lent i no s’hi pot aparcar en el tram de la plaça, de manera que el passeig Pasqual Ingla té ara continuïtat entre les avingudes del Salòria i de Pau Claris.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies