Site icon La Valira

El preu de l’habitatge, la major preocupació dels andorrans: el 20% hi destina més de la meitat dels ingressos

Pisos a Andorra

L’Observatori del segon semestre del 2022 que elabora Andorra Recerca i Innovació (AR+I) situa l’accés a l’habitatge com la major preocupació dels ciutadans del Principat. Més del 60% dels enquestats considera que el preu de l’habitatge és un problema prioritari, una xifra que ha crescut 16 punts respecte a les dades dels primers sis mesos del 2022.

Actualment, el cost mensual del lloguer o hipoteca és d’aproximadament 813 euros, fet que obliga el 20% dels enquestats a dedicar més de la meitat dels seus ingressos a pagar l’habitatge, i a gairebé un 40% a destinar-hi entre el 30% i el 50%. No obstant això, segons el coordinador de sociologia d’AR+I, Joan R. Micó, els ciutadans haurien d’invertir un màxim del 30% del que guanyen en la hipoteca o el lloguer.

Una altra de les grans preocupacions dels andorrans enquestats són els salaris baixos, que contrasten amb l’encariment de la vida. El 34% afirma que la seva situació econòmica ha empitjorat respecte a l’any passat, i un 88% assegura haver patit la pujada de preus. De fet, més de la meitat dels enquestats ha hagut de reduir les despeses en subministraments bàsics com la calefacció i l’electricitat.

Exit mobile version