Site icon La Valira

El pla d’Urbanisme blinda l’ampliació de l’aeròdrom de Cerdanya

El nou Pla director urbanístic de l’aeròdrom de la Cerdanya el blindarà contra qualsevol ampliació de superfície i emfasitza la protecció del paisatge ceretà. Així, es classifica la infraestructura com de categoria 1B, és a dir, aquella que no precisa cap mena d’expansió, passant de 43,6 a 25 hectàrees de sòl de protecció paisatgística al seu voltant.

El projecte que afecta l’aeròdrom de la Cerdanya es va aprovar inicialment l’abril del 2015 i es va sotmetre a informació pública, però la seva aprovació definitiva es va posposar per tal de donar resposta a les inquietuds sorgides al territori. Des de llavors, les diferents administracions públiques han estat treballant conjuntament per acordar una nova proposta. Així, l’estiu del 2017 es va remetre a les entitats municipals el document modificat d’acord amb els nous paràmetres acordats perquè poguessin valorar-lo i fer-hi aportacions.

El Pla director urbanístic aeroportuari (PDUA) de l’aeròdrom ceretà es preveu aprovar inicialment a la propera Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya.

Exit mobile version