Site icon La Valira

El Pirineu pràcticament paralitzat per l’aturada política

Un helicòpter de la Guàrdia Civil sobrevola la Seu d'Urgell

L’activitat dels municipis de l’Alt Pirineu, Aran i la Cerdanya es troba pràcticament paralitzada per l’aturada política convocada en protesta per les agressions policials de diumenge passat i en demanda que es tinguin en compte els resultats del referèndum per proclamar la independència de Catalunya. Una acció de força impulsada pel Govern de la Generalitat i que ha rebut el suport de sindicats i institucions, i en el cas dels municipis d’aquests territoris, per una part important de la ciutadania.

A totes aquestes comarques la vaga estarà sent seguida per bona part de les institucions. La majoria d’ajuntaments i Consells Comarcals han rebaixat els seus serveis. A més, romanen tancades algunes infraestructures municipals, com ara escoles de música, biblioteques, centres cívics i fins i tot instal·lacions esportives.

Pel que fa a escoles i instituts d’ensenyament, es troben tancats mentre que en el cas dels col·legis concertats s’han establert uns serveis mínims, no lectius. Als hospitals funcionen amb normalitat els serveis d’urgència i la resta de l’activitat sanitària amb els mínims establerts.

Altres institucions com el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Sort o l’Ajuntament d’Isona, tenen tancades les seves portes i no ofereixen els serveis mínims que estableix la Generalitat.

A aquesta hora, continua tallada la nacional 145, en totes direccions, des del punt de la Seu, a Bellver de Cerdanya, Túnel del Cadí i els accessos a França des de Puigcerdà.

Exit mobile version