Site icon La Valira

El pic de l’onada de calor arribarà dijous i divendres amb més de 40 graus de temperatura

Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions davant de l’onada de calor que farà enfilar els termòmetres fins als quasi 40 graus a moltes zones d’Andorra i de  les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Les previsions indiquen que s’inicia una calorada a partir d’aquest dimarts als territoris de Ponent.

Les temperatures començaran a pujar per seguir en ascens fins a finals de setmana. El Meteocat ha llançat un avís per calor a les comarques lleidatanes de Ponent, on les temperatures poden arribar aquests dos dies als 37 graus i no baixar de 20 graus a la nit.

En el cas d’Andorra, s’esperen valors de fins a 35 graus a la capital i de 21 al Pas de la Casa. Una situació que anirà creixent fins a arribar al seu màxim entre dijous i fins diumenge amb màximes que es situaran entre els 35 i els 37 graus. La calor serà la protagonista i a curt termini no es preveuen ruixats.

Els serveis de Protecció Civil demanen molta prudència tant pel que fa al risc d’incendi com per les hores d’exposició al sol. A la vegada, també es demana evitar sortir al carrer en les hores més fortes del sol i, sobretot, hidratar-se bé.

Exit mobile version