La direcció d’El Periódico de Catalunya ha decidit ajornar el lliurament del Premi del Català de l’Any previst per aquest dimarts, 16 de maig, al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Els treballadors del diari van decidir el passat 3 de maig que farien una vaga durant quatre dies, del 15 al 19 d’aquest mes, per denunciar la rebaixa salarial que els aplica l’empresa i protestar per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que està preparant la direcció i que afectaria a part de la plantilla.

Fonts del diari han indicat que “circumstàncies d’ordre intern i que podrien afectar la correcta celebració de l’esdeveniment fan preveure que aquesta no es podrà desenvolupar” tal com hauria de ser. La dificultat per mantenir el nivell habitual d’assistents, líders d’opinió i públic, juntament amb l’amenaça d’un boicot per part dels treballadors, han estat els motius pels quals El Periódico ha decidit que “el lliurament del premi tindrà lloc quan estigui garantit un desenvolupament d’acord amb la notorietat que exigeix aquest esdeveniment”.
La suspensió de la gala tindrà unes repercussions molt negatives pel diari d’Enric Hernàndez, tenint en compte la situació econòmica amb la qual es troba el grup, que té un deute que ronda els 100 milions d’euros, la caiguda de la difusió de les edicions impreses i la pèrdua de rellevància i d’influència institucional.