Site icon La Valira

El PDECat rebutja una presidència simbòlica

La presidenta en funcions del PDECat, Neus Munté, ha rebutjat la proposta feta pel president d’ERC i diputat al Parlament, Oriol Junqueras, en la que apuntava la possibilitat que la Generalitat tingui un president simbòlic, que podria ser Carles Puigdemont des de Brussel·les, i un altre d’executiu que estigués instal·lat a la seu del govern català.

Neus Munté ha dit a 8TV que “una presidència simbòlica no sé què significa o què pot significar, però insisteixo en què el candidat a ser investit és Puigdemont”, afegint que “hem de fer aquesta investidura i seguir els passos amb la màxima normalitat”.

La líder circumstancial del PDECat ha reconegut, però, que la investidura del nou president català arrossega les limitacions de tenir a Puigdemont fugit a Bèlgica i a Junqueras a la presó madrilenya d’Estremera.

Munté ha defensat, malgrat tot, la necessitat que la Generalitat tingui un nou executiu “de forma immediata que actuï des del minut u i de forma efectiva”. Aquí, la responsable del PDECat ha afirmat que “l’única aposta és ell (Puigdemont). I hi ha acord en el fet que no volem noves eleccions”.

També ha negat Munté desavinences entre el PDECat i el mateix Puigdemont pels problemes de la investidura, i ha afirmat que els missatges que va enviar l’expresident català a Toni Comínafirmant que els seus companys l’havien abandonat no feien referència a la seva formació política.

Davant la possibilitat que tant Puigdemont com Junqueras siguin inhabilitats com va apuntar el ministre de Justícia, Rafael Català, Munté ha declarat que “és desagradable i incorrecte” que el ministre s’avanci a les decisions judicials.

Exit mobile version