Site icon La Valira

El nou govern tripartit tindrà set ministeris demòcrates, quatre liberals i un de CC

Les executives de Demòcrates per Andorra (DA) i Liberals (L’A) han donat el vistiplau aquest diumenge les propostes que els seus líders, Xavier Espot i Jordi Gallardo, han negociat de forma individual per garantir la governabilitat durant la legislatura vinent, juntament amb el suport de Ciutadans Compromesos (CC).

DA tindrà les carteres de Finances; Exteriors; Ordenament Territorial; Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; Educació; Salut; Cultura i Esports.

Per la seva part, els liberals es queden amb els ministeris de Presidència i Economia; Afers Socials, Habitatge i Joventut; Turisme, i Funció Pública, mentre que els massanencs de CC tindran el ministeri de Justícia i Interior.

Està previst que aquest dilluns se’n donin tots els detalls, tot i que els noms dels futurs ministres no es decidiran fins després de la investidura d’Espot com a nou cap de Govern. Amb el pacte a tres bandes el líder demòcrata s’assegura l’elecció en primera volta el dimecres 15 de maig per una clara majoria sumant a favor seu els vots dels 11 consellers demòcrates, els set liberals i els dos de CC.

Exit mobile version