Els bancs andorrans van aconseguir uns beneficis de 175 milions l’any passat, el que representa un increment del 7% respecte al resultat del 2023.
La patronal del sector ha publicat les xifres corresponent a l’anterior exercici, encara pendents de certificar, que mostren aquest creixement que s’ha vist impulsat, principalment, per l’augment dels ingressos derivats dels tipus d’interès i per la capacitat d’adaptació del model de negoci.
Més enllà del balanç final de resultats, els recursos gestionats de clients, siguin dipòsits, fons d’inversió o mandats de clients, han superat els 91.000 milions d’euros, un 23% més que el 2023, i un increment dels dipòsits del 17%. Aquests resultats, diuen des d’Andorran Banking, consolida el Principat com una plaça financera competitiva i de confiança.
La banca ha canalitzat nou finançament per al teixit productiu nacional per valor de 1.000 milions d’euros, una xifra que representa prop del 30% del PIB. La inversió creditícia ha arribat als 5.000 milions d’euros i representa un increment del 6% respecte a l’any anterior.
Aquest volum equival al 140% del PIB, un percentatge que supera el d’economies similars a Andorra. D’aquesta manera, s’han formalitzat 769 noves hipoteques amb un volum econòmic de 412 milions d’euros, i s’han concedit préstecs a empreses i particulars per 635 milions.
Finalment, la memòria avançada d’activitats indica que ha crescut un 7% els pagaments amb targetes fins a fregar els 1.800 milions d’euros i que la ràtio de morositat es redueix fins a un nou mínim històric de l’1,8.