El lavabo públic de la Seu no és accessible a persones amb problemes de mobilitat reduïda, i té minsa higiene

Els primers lavabos públics a la Seu d’Urgell, situats des del passat mes de març a la plaça Joan Sansa, no estan adaptats per a persones amb problemes de mobilitat reduïda. Així ho conclou un informe elaborat pels membres del Consell Municipal d’Accessibilitat i Mobilitat de l’ajuntament i que va ser exposat per la regidora de Compromís, Carlota Valls, durant el plenari municipal celebrat aquest dilluns.

A l’escrit s’assenyala que per accedir-hi als urinaris la porta només s’obra un pam “i, per tant la persona “que es desplaça amb cadira de rodes es troba amb diferents dificultats”.

Entre aquests entrebancs es denuncia que cal obrir la porta “amb l’angle suficient per entrar, el que depenent de la seva mobilitat i del tipus de cadira que porti ho haurà de fer amb l’ajuda dels peus”. A més es considera que s’ha de mantenir “la porta prou oberta per poder entrar, ja que té un mecanisme que fa pressió per tancar-se”.

Un altre de les apreciacions del document és la constatació que “s’ha de pujar una rampa curta, però empinada per entrar a l’habitacle, dificultós en el cas de cadires manuals i persones sense un bon estat físic” i un cop a dins, en el cas que hagi aconseguit pujar, “s’ha d’acabar d’empènyer la porta cap endins perquè quedi totalment tancada i així poder fer ús del lavabo amb la privacitat necessària”.

Equipament poc higiènic

Per altra banda l’informe se’n fa ressò que el paviment, tan a dins de l’equipament com exterior “està moll, entenem pel mateix sistema de rentada automàtic, el que podria donar problemes de patinades a persones grans o persones amb mobilitat reduïda”.

Finalment es constata que l’aspecte dels serveis tan exterior o interior no és de neteja, possiblement per les característiques del material (acer inoxidable) i pel sistema de rentada automàtic, les parets estan plenes, des del primer dia que es va posar en funcionament, de ditades i regalims”.

Cal recordar que inicialment els urinaris s’havien situat als baixos d’un bloc de pisos prop de la plaça, però la comunitat de veïns s’hi va oposar i es va haver de buscar una nova ubicació.

Totes les instal·lacions realitzades sumaven un cost de més de 100.000 euros. El trasllat dels banys a l’exterior ho va poder fer la brigada de l’ajuntament, tot i que hi ha un dèficit de 55.000 euros per la compra del local per construir el lavabo que, finalment, va ser reubicat el mes de març passat a Joan Sansa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies