Site icon La Valira

‘El Gran Hermano’ de la Seu d’Urgell

Aquesta setmana s’han instal·lat les trenta-tres càmeres de videovigilància col·locades  en nou equipaments de la Seu d’Urgell. Un sistema que té  principalment una funció dissuasòria per millorar la seguretat ciutadana i evitar la presència més o menys permanent de la policia local en els espais públics que registren un major nombre d’actes vandàlics i accions incíviques.

El sistema, que ha costat més de 54.000 euros a les arques municipals, reserva el dret a la intimitat de les persones, ja que les imatges -enregistrades a les dependències de la Guàrdia Urbana- només s’haurien d’utilitzar en cas de delicte o faltes. Amb tot, l’alcalde i els vigilants municipals estan autoritzats per visionar les imatges.

Les gravacions es fan durant les 24 hores del dia i les imatges enregistrades s’haurien d’esborrar automàticament al cap de 30 dies. Són unes càmeres que tenen zoom, és a dir, un sistema per apropar la imatge, la qual cosa és d’utilitat si es necessita identificar a alguna persona o veure de més a prop algun objecte.

Càmeres a tota la Seu

Del total de trenta-tres càmeres, s’hi han instal·lat sis a l’exterior del pavelló poliesportiu i al camp de futbol. Quatre dispositius més s’ubiquen a la plaça Joan Sansa per vigilar el parc infantil i la pista polivalent.

Tres més es troben a la plaça del Codina per controlar l’illa i el passatge interior. A l’edifici de Les Monges, set equips enregistren la plaça, els accessos al vestíbul i la sala d’exposicions La Cuina i els interiors.

Al parc de la Tolla del Bressol també hi ha tres més; dos, a l’aparcament per a autocaravanes, quatre als claustres del Racionero i dos a la Torre Solsona.

Exit mobile version