El govern de la Generalitat de Catalunya ha fet una crida a l’independentisme perquè mantingui un comportament cívic durant les manifestacions que organitzarà els pròxims dies, començant per aquest dilluns, quan s’espera que es mobilitzi contra la presència a Barcelona del rei d’Espanya, Felip VI de Borbó.

Torra ha encapçalat la reunió, aquest dilluns al matí, del gabinet de seguiment dels fets relacionats amb les mobilitzacions independentistes de les darreres setmanes, al qual també han assistit el vicepresident Pere Aragonès i els consellers Miquel Buch, Meritxell Budó, Ester Capella, Alba Vergés i Damià Calvet. Com a balanç, el govern ha conclòs que les mobilitzacions de la setmana passada es van desenvolupar, generalment, de manera “democràtica i pacífica”.

Sobre la visita del monarca, motivada pel lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona, la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha instat al govern català a garantir la normalitat durant la visita de Felip VI i la jornada electoral del pròxim diumenge, 10 de novembre.

La campanya Tsunami Democràtic ha negat que pretengui pertorbar la celebració de les eleccions generals, però ha anunciat concentracions festives i reivindicatives pel dissabte, la jornada de reflexió. Pel que fa a la visita del rei d’Espanya i la seva primogènita, els CDR han cridat a la revolta popular i les darreres hores independentistes han tallat l’avinguda Diagonal per protestar contra la presència del cap d’Estat, considerada “una provocació” pel vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

La direcció de la Fundació Princesa de Girona, els guardons de la qual excepcionalment es lliuren a la capital catalana en una data no habitual, ha reconegut “preocupació” per les protestes.