El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha responsabilitzat la família dels Cachafeiro de l’esllavissada a la Portalada de Sant Julià de Lòria que es va produir el 10 d’agost de l’any passat.

Segons ha explicat el titular ministerial de les infraestructures públiques, la causa principal per la qual es va produir el sinistre va ser la falta de manteniment dels ancoratges que havia en el terreny, propietat dels Cachafeiro.

Torres ha assenyalat, durant una visita a la zona, que es troba davant del Punt de Trobada, que la companyia asseguradora de l’executiu ha iniciat els tràmits per fer-ne la reclamació corresponent per fer-se càrrec de les despeses generades.

En total el govern destina 4,8 milions d’euros, a més de 86.000 euros dels controls de qualitat. Tanmateix va desemborsar 500.000 euros en despeses directes en els treballs que es van efectuar per l’estabilització de l’àrea.

Els treballs de la Fase 1, d’estabilització, s’iniciaran el pròxim 24 d’agost i tindran una durada prevista de dotze mesos. Entre les tasques a efectuar cal destacar l’execució d’un peu per estabilitzar per gravetat la part submergida del mur de sosteniment de la carretera, la realització d’ancoratges definitius a la part superior, l’estabilització amb una escullera del talús de la zona nord i la construcció d’un mur pantalla al límit de la CG-1, d’entre 5 i 9 metres. Una obra que recaurà a la UTE UNITAS – INACCÉS.