Site icon La Valira

El govern espanyol preveu indultar els presos independentistes a l’estiu

El govern espanyol podria concedir l’indult als presos independentistes aquest estiu. Així ho avança El País, que assegura que tot i que oficialment “la decisió no està presa”, diverses fonts de l’Executiu asseguren que tant el sector socialista com el d’Unidas Podemos es decanten per concedir-los.

La decisió final, però, la prendrà el president Pedro Sánchez i diverses fonts citades pel diari espanyol asseguren que la decisió arribarà a l’estiu per generar menys tensió política. L’objectiu, segons diuen, no és tant reforçar la majoria parlamentària sinó sortir del “forat polític” del procés i buscar un nou temps per a Catalunya, alhora que reforçar la relació amb ERC.

Segons el rotatiu, l’Executiu espanyol també està a favor de la modificació del Codi Penal per reduir la pena del delicte de sedició, cosa que també beneficiaria els presos. La reforma està llesta i ha estat elaborada per la vicepresidència primera, liderada per Carmen Calvo. Per altra banda, els indults quedaran en mans de Juan Carlos Campo, ministre de Justícia.

L’indult arribarà tot i que els informes de la justícia es preveuen desfavorables a concedir-lo. Així, el tribunal sentenciador acabarà aquesta setmana el seu informe, que apunta negatiu.

Exit mobile version