El consell de ministres que es reuneix aquest divendres a Barcelona aprovarà el canvi de nom de l’aeroport de Barcelona-El Prat, que passarà a denominar-se aeroport Josep Tarradellas. Amb aquest gest, l’executiu que presideix Pedro Sánchez esgrimeix el simbolisme de la figura de qui va ser president de la Generalitat a l’exili del 1954 al 1977 i president català provisional del 1977 al 1980.

En canvi de nom, però, no s’ha consensuat amb el govern de la Generalitat, el qual addueix que a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona disposa d’una comissió dedicada al nomenclàtor. Segons La Vanguardia, l’executiu que presideix Quim Torra ha aconsellat que no es fes el canvi de nom.

Aquest diari, a més, aprofundeix en el parer del govern català, des d’on assenyalen que el problema és la gestió i, pel que fa a l’ús del nom de Josep Tarradellas, asseguren que no tenen res en contra de la seva figura, tot i que destaquen que és una qüestió “de formes i de respecte” i esperen que tot plegat hagi estat “una filtració errònia” i que no es canviï la denominació de l’aeroport.

Un altaveu d’aquesta disconformitat és l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. “La queixa per l’aeroport no era pel nom. Era i és per la gestió. Els demanes la gestió i t’imposen un canvi de nom. Els demanes decidir el futur i t’imposen el 155”, ha piulat.