Site icon La Valira

El Govern destina diners a difondre els èxits de Martí a La Vanguardia

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) sospita que el Govern i Andorra Turisme destinen recursos humans dels departaments de comunicació per l’elaboració dels continguts dels escrits que es publiquen quinzenalment en el suplement publicitari del diari La Vanguardia. Segons ha assenyalat a LA VALIRA el conseller general per SDP, Víctor Naudi, la publicació és “un compendi d’informació per promocionar el Principat i, alhora, de textos que enalteixen la política duta a terme pel partit que governa el líder de Demòcrates per Andorra, Toni Martí”.

Un recel que ha portat a la formació de Jaume Bartumeu a interpel·lar el Govern amb quatre preguntes per escrit demanant explicacions sobre la seva participació en el rotatiu i sobre el cost de les despeses. Per a Naudí les vuit pàgines que es publiquen quinzenalment en aquell diari són una “publicitat redaccional”, és a dir que algú encomana, contracta i per consegüent abona el preu de les pàgines. A més es vol conèixer quines persones de l’administració asseguren la comunicació amb els redactors d’aquell diari “per facilitar la informació indispensable per a poder redactar els articles laudatoris de l’actuació del Govern.”

El parlamentari d’SDP dona com a exemple que les pàgines publicades el dijous 1 de juny i el dijous 15 de juny “estan literalment farcides d’articles no signats –és a dir, de publicitat redaccional– per glossar i aplaudir les actuacions del Govern, en especial dels ministres d’Exteriors, de Finances, d’Interior i de Cultura” (els tres primers formen part del denominat nucli dur de l’executiu).

A l’entendre d’SDP, és força evident que el Govern participa en el finançament de les pàgines i, per això, Naudi pregunta si hi ha un contracte o patrocini amb l’empresa que produeix la publicació. També pregunta si Andorra Turisme hi té alguna relació contractual.

L’executiu té ara un termini de dos mesos per fer arribar les respostes a la demanda d’informació. Tot i així, Naudí no creu que l’obtinguin abans de mitjans de setembre, tenint en compte el període de les vacances d’estiu.

Exit mobile version