Site icon La Valira

El Govern català anuncia que la C-14 entre Ponts i Oliana guanyarà un tercer carril

El departament de Territori de la Generalitat remodelarà en els propers anys fins a 418 km de carreteres la metodologia 2+1, que consisteix a incorporar un tercer carril amb separació de sentits, per permetre avançaments segurs, barreres físiques o separadors, amb l’objectiu de reduir un 100% els accidents mortals.

Amb un pressupost de 664 milions, l’executiu es proposa reduir el 20% de la sinistralitat actuant sobre el 7% de la xarxa. Entre les vies afectades es troba la carretera C-14, entre Ponts (la Noguera)  i Oliana (Alt Urgell) de 11,8 quilòmetres.

La Generalitat ha aplicat en els últims anys aquest sistema, inspirant-se en l’experiència de Suècia, un dels països capdavanters en seguretat viària. En concret, el Govern ha aplicat aquest sistema en trams de la C-55, la C-16, o la C-58, i hi ha fet seguiment de l’accidentalitat. En aquests trams 2+1 executats, no s’ha produït cap accident mortal causat per xoc frontal o frontolateral; i els accidents mortals s’han reduït un 90% i els greus, un 50%, va constatar l’administració autonòmica després d’avaluar actuacions en 40 quilòmetres durant sis anys.

Altres trams afectats per aquesta actuació de la província de Lleida són 88,9 km a la C-12 entre Amposta i Lleida, que és la carretera que connecta Lleida amb les Terres de l’Ebre; 22,1 km a la C-26 entre Balaguer i Artesa de Segre; 18,6 km a la L-310 entre Tàrrega i Guissona; i 12,1 km a la L-311 entre Cervera i Guissona.

 

Exit mobile version