El Govern d’Andorra ha aprovat aquest dimarts el Reglament regulador del Programa de foment de l’ocupabilitat per donar resposta a la situació causada per l’emergència sanitària del coronavirus SARS-CoV-2, mitjançant el sector públic i les entitats d’iniciativa social. Per aquest programa s’ha destinat una partida econòmica de 800.000 euros que es podria ampliar en funció de les necessitats, segons ha informat el ministre portaveu, Èric Jover.

Els contractes podran tenir una durada des d’un mes fins als sis mesos i el principal requisit és que les persones estiguin inscrites al Servei d’Ocupació. Les retribucions econòmiques a percebre seran les equivalents al salari mínim interprofessional (1.083 euros).

L’executiu cobrirà les cotitzacions a la CASS en totes les contractacions que dugui a terme l’administració general i de la justícia, empreses parapúbliques i entitats d’iniciativa social.

Les corporacions comunals, pel seu compte, en disposar d’un règim de contractacions propi, també hi podran posar en marxa programes d’ocupabilitat.

Cimera Iberoamericana

Per altra banda, Jover ha anunciat que en els pròxims dies es determinarà el format exacte de celebració de la Cimera Iberoamericana del mes de novembre vinent. A hores d’ara es barallen dues opcions, per una banda, realitzar-la de manera telemàtica, o ajornar-la i fer-la presencial a començaments del 2021.

En un altre ordre de coses, l’executiu ha aprovat la reobertura plena dels parcs infantils recomanant mesures d’higiene als usuaris i amb ús de mascareta que serà efectiva quan es publiqui el decret al BOPA.

La mesura permetrà incrementar la xifra de nens que poden formar una unitat de convivència en les activitats de lleure previstes per a l’estiu. Els grups fins a 6 anys poden aplegar 15 infants i els de més de 6 anys poden arribar a 20 integrants.