Site icon La Valira

El Govern accepta pagar 7,6 milions d’€ en cas de pèrdues en l’adjudicació definitiva de l’Heliport d’Andorra

L’executiu ha fet oficial la concessió de l’heliport nacional a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Heliand i Helicòpters del Nord, l’única que s’havia presentat al concurs per obtenir la concessió. L’anunci ha sortit aquest dilluns al BOPA i, per tant, el projecte tira endavant.

La infraestructura es construirà a la Caubella (la Massana) i la concessió serà per a 30 anys. L’UTE assumirà el cost de la construcció, que s’estima que serà de deu milions d’euros, lluny de la previsió inicial del Govern que era de 3,7 milions.

Cal tenir en compte que en cas de resultats negatius, que es calcularan anualment durant les tres dècades que té vigència la concessió, l’executiu haurà d’abonar fins al 75% del cost de la construcció, és a dir, 7,6 milions d’euros. En cas contrari, les empreses explotadores aportaran diners a les arques del Govern. Serà entre un 10 i un 15% en funció de si l’heliport compta amb un punt fronterer avalat per Espanya i França.

Cal recordar que durant la darrera sessió de control al Govern, el PS va presentar una moció per aturar el projecte, a causa del sobrecost que generava la seva construcció, iniciativa que no va prosperar amb els vots en contra de la majoria.

Ara sembla que l’heliport tirarà endavant després dels intents fallits del Patapou, la Comella o les Tresoles.

Exit mobile version