Site icon La Valira

El fred i la neu ja són a tocar, també a tot el Pirineu

La darrera nevada a la Seu d'Urgell

Aquest dilluns comença un episodi de fred molt intens i de nevades força generalitzades que poden caure pràcticament a qualsevol cota a una bona part del país. I aquesta situació s’allargarà des d’aquesta tarda i vespre i fins dimecres a mig matí o migdia, sobretot a la meitat nord del país.

A mesura que avanci el dia d’avui veurem com la temperatura va baixant per l’entrada de l’aire fred d’origen siberià de nord-est.

La nuvolositat anirà augmentant progressivament i a la tarda ja hi haurà les primeres nevades a cotes molt baixes, inicialment a uns cinc-cents metres però davallant fins a pràcticament a la cota zero quan es faci de nit.

La precipitació començarà a comarques com Osona, el Ripollès, part de la Garrotxa, Berguedà, Bages, Solsonès, Alt Urgell… I al vespre i a la nit la neu podrà caure també en una cota d’entre 0 i 100 metres gairebé a tot el Principat, especialment a la Noguera, el Pallars Jussà i comarques de Ponent, i també arribant a la serra prelitoral i a zones litorals del Barcelonès, el Maresme, el Baix Llobregat.

Com més al sud, la cota de neu serà més alta, al voltant dels mil metres, a la zona dels Ports i el Maestrat.

Exit mobile version