Site icon La Valira

El coronavirus torna a estar en fase d’expansió a Catalunya

Tots els indicadors de la pandèmia han empitjorat aquest dilluns a Catalunya coincidint amb l’aixecament del confinament comarcal. En aquest sentit, i segons les dades facilitades pel Departament de Salut, la velocitat de contagi del virus s’ha tornat a situar per sobre d’1 (1,01), fet que indica que el coronavirus es troba en fase d’expansió. Això vol dir que una mitjana de 100 persones en contagien a 101.

També s’ha vist incrementat el risc de rebrot (mesura el creixement potencial de l’epidèmia), que ha pujat un punt i s’ha situat en els 281.

Així mateix, Salut ha comunicat un augment de pacients amb covid-19 als hospitals (+54) i a les UCI (+2). Actualment romanen ingressats 1.672 malalts, dels quals 504 romanen a les unitats de crítics. Les xifres a les UCI són alarmants, ja que a partir dels 500 pacients hospitalitzats el govern català considera que es posa en risc de col·lapse el sistema sanitari.

D’altra banda, en les últimes hores s’han notificat 974 casos i 23 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comunicat 642.277 contagis i 21.789 morts.

Exit mobile version