Site icon La Valira

El Copríncep Vives se sent ‘agredit i difamat’ per alguns polítics i mitjans de comunicació

El Copríncep Episcopal d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha expressat el seu malestar davant les crítiques rebudes en els darrers mesos per part d’algunes formacions polítiques i mitjans de comunicació que han qüestionat la seva tasca eclesial i política com màxim representant de la diòcesi d’Urgell i del coprincipat.

En l’homilia de la tradicional Missa amb motiu aquest dissabte de la Diada de Meritxell, i davant les principals autoritats del Principat, ha instat al país a treballar “per la veritat i contra les agressions, mentides i difamacions, ja que tot no s’hi val”. En aquest sentit ha afirmat que la seva demanda és “vàlida tant pels blocaires, la política i per als mitjans de comunicació”.

Al·ludint a la celebració aquesta setmana dels seus 25 anys de ministeri sacerdotal, Vives ha demanat “l’ajuda de tots” en reconèixer que se sent “incòmode i feble” al capdavant d’un episcopat que desitja “sigui net”.

L’arquebisbe ha indicat que continuarà treballant per la veritat i ha reiterat que la seva tasca com a Copríncep es mantindrà “sempre que ho vulguin els andorrans”.

D’altra banda, els sacerdots de les Valls han fet un present a l’arquebisbe d’Urgell pels 25 anys de carrera episcopal, un bàcul.

Vives va ser ordenat bisbe auxiliar de Barcelona el 5 de setembre del 1993 quan tenia 44 anys. El 12 de maig del 2003 va ser nomenat bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra succeint Martí Alanis, que va renunciar per edat.

Exit mobile version