La Valira

El Copríncep Vives manté la distància social i es renta les mans durant la pandèmia de la covid-19

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha complert de bon tros amb les recomanacions de les autoritats durant tota la pandèmia de la covid-19. Així des del passat 18 de març, quan es va adreçar a la ciutadania per enviar un missatge institucional de “calma i serenor” enmig de la crisi sanitària, les seves aparicions públiques més aviat han estat minses.

Així, obeint les instruccions sanitàries, ha decidit mantenir la distància social i s’ha rentat les mans per evitar cap mena de contacte amb les víctimes i els seus familiars. La majoria de sortides del Palau Episcopal de la Seu, on resideix, les ha realitzat per celebrar oficis religiosos a la catedral de Santa Maria, sempre complint amb les normes de seguretat al temple.

Funeral d’Estat a Andorra

Una vintena de famílies han assistit aquest dilluns al funeral d’Estat que s’ha celebrat a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella que ha presidit Vives, i al qual també hi ha estat presents les principals autoritats del Principat. Unes autoritats que, a diferència dels familiars, no portaven en la seva majoria mascareta tot i ser obligatòria.

Cal destacar que menys de la meitat dels familiars de les 55 víctimes mortals per la pandèmia hi ha assistit a la cerimònia religiosa. En la seva homilia, l’arquebisbe ha recordat a les persones traspassades i ha agraït la feina dels col·lectius de professionals i voluntaris que lluiten per fer front a la malaltia.

Vives ha manifestat el seu desig que de la pandèmia “en sortim més humils, més solidaris i més agermanats”, rebutjant alhora “als profetes de les desventures”.

Exit mobile version