Site icon La Valira

Vives es defensa d’haver encobert pederastes en considerar que es tracta d’una “greu difamació o calúmnia”

El Copríncep d’Andorra i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha aprofitat l’homilia de la tradicional missa amb motiu aquest dijous de la celebració de la Diada de Meritxell per defensar-se de les acusacions d’un informe publicat pel diari El País.

En el document s’assenyala a Vives com a encobridor d’una trama de pederàstia i d’abusos sexuals per part d’un grup de sacerdots i diaques que va operar a l’arxidiòcesi de Barcelona durant la dècada dels anys 80 del segle passat quan era bisbe auxiliar.

Vinculant els 50 anys de l’incendi que va destruir el santuari de Meritxell i els esforços del poble andorrà en la seva reconstrucció, l’arquebisbe ha parlat de la importància de “la resiliència o enteresa per adaptar-se a les adversitats”, entre les quals ha destacat “una greu difamació o calumnia o a fortes tensions”.

El missatge de Vives ha estat llençat de forma velada, insistint que “el món està dominat per l’orgull i la mentida” i de “sofriments immerescuts”.

Finalment, ha convidat als presents a “somiar” després de llegir un poema del valencià Feliu Ventura i del cantautor independentista de JuntsxCat, Lluís Llach, tot assegurant que cal “passar les proves del que diguin”.

Exit mobile version