La Valira

Vives autoritza que les esglésies de la diòcesi d’Urgell tinguin caixers bancaris

L’expulsió dels mercaders del Temple és un passatge de la vida de Jesucrist que apareix als Evangelis i narra com Jesús va foragitar del Temple de Jerusalem els canvistes i els mercaders que venien allà animals i objectes per als sacrificis rituals, en un intent de purificar el recinte sagrat.

El passatge destaca per la separació explícita que es fa dels diners i de la religió, atès que el mateix Crist condemna treure benefici de la fe o les devocions.

Amb tot, el Copríncep i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, no predica justament amb l’exemple i ha signat un acord amb una entitat bancària per tal de facilitar que els feligresos puguin realitzar donatius amb qualsevol mitjà de pagament digital a través dels caixers que instal·laran progressivament a l’interior de les diferents esglésies de la diòcesi. El servei ja està operatiu a la Parròquia de Sant Ot de la Catedral de Santa Maria a la Seu, a la parròquia de Santa Maria de Balaguer i a la parròquia de Sant Miquèu de Vielha.

A més, el “caixonet d’almoina digital” també permet efectuar donatius sense estar físicament a l’església o institució religiosa. L’usuari pot trobar-se a casa o en qualsevol altre lloc i enviar igualment la seva aportació a la parròquia a través del seu mòbil de forma senzilla, en pocs passos i sense introduir números de compte.

La implementació del sistema mercantil als temples és un pas més del Copríncep Vives en convertir  aquests recintes sagrats en espais llogats i aprofitats per altres finalitats que res tenen a veure amb l’objectiu de ser un punt de trobada de pregària entre els fidels.

A la posada en marxa dels caixers bancaris s’afegeix recentment la cessió de la catedral alturgellenca per a l’acte inaugural d’un congrés d’educació, adaptant l’altar en un púlpit on diferents mandataris polítics van pronunciar els seus discursos.

Exit mobile version