Site icon La Valira

El Consell de l’Alt Urgell i l’ajuntament no volen fer-se càrrec dels sous impagats a les treballadores d’atenció domiciliària

La reunió mantinguda aquest divendres entre un grup de quatre treballadores d’atenció domiciliària i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera, i l’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, no ha servit per aconseguir que les empleades puguin arribar a cobrar les nòmines impagades per l’empresa subrogada del servei, Suport Assistencial.

A la trobada, que ha comptat amb l’assistència de la vicepresidenta de l’ens comarcal, Josefina Lladós, els representants de les dues administracions han tancat la porta a què els sous pendents, en alguns casos fins a tres mesos de deute, puguin avançar-los les corporacions municipal i comarcal, ni tan sols la part que correspon al treball que assumeixen les institucions públiques.

Lladós i Riera han emfatitzat, contràriament a les tesis que l’equip de govern (JuntsxCat i ERC) ha defensat en els darrers mesos, que sempre han estat partidaris de rescindir el contracte amb la companyia lleidatana a causa dels incompliments de les condicions laborals amb el personal i per la seva pèrdua de confiança. Tot plegat amb un descarat exercici de cinisme polític.

Així i tot, els mandataris públics s’han compromès a treballar perquè la nova empresa adjudicatària, Sumar, pugui fer-se càrrec de l’atenció domiciliària a partir del pròxim 21 de novembre i no de l’1 de desembre que és la data fixada per assumir-ho, amb gairebé un any de retard sobre la data prevista.

Per altra banda, ni l’Ajuntament ni el Consell, han resolt el problema per a una sèrie d’usuaris de la comarca que porten ja prop de tres setmanes sense poder ser atesos per cap treballadora, tot i el compromís de la regidora de Serveis Socials Maria Antònia Lamolla – en el ple municipal d’aquest dilluns- que aquesta situació restaria resolta de manera urgent.

Un altre exemple de la mala gestió dels Serveis Socials del consistori de la Seu i de la corporació comarcal alturgellenca.

Exit mobile version