Inspecció de Treball obliga al consell comarcal del Pallars Jussà a regularitzar la situació laboral de 26 treballadors que des de fa anys tenen contractes d’obra i servei. Segons fonts consultades per LA VALIRA aquestes persones, majoritàriament tècnics de la corporació, com ara de serveis socials o administratius, haurien de ser fixes si continuen contractats, ja que fa més de tres anys que estan vinculats laboralment al consell.

Justament, l’any passat es va aprovar la convocatòria de 19 d’aquests llocs i en les pròximes setmanes les 7 places restants, després que l’acta de l’autoritat laboral insti el consell a regularitzar els llocs de treball o, al contrari, acomiadar els empleats. El dia d’avui aquests 26 treballadors consten com a personal indefinit no fix.

Des de l’ens supramunicipal justifiquen no haver realitzat abans el concurs públic per la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) que va bloquejar la convocatòria de places.

D’altra banda, Inspecció de Treball ha imposat una sanció de 3.000 euros al consell comarcal perquè l’anterior gestoria no va cotitzar a la Seguretat Social uns quilometratges i que no van ser declarats.