Site icon La Valira

El comú volia tres milions d’euros per avançat pel projecte de Carroi i dimiteix el president de Doppelmayr

El comú d’Andorra la Vella obligava en el plec de bases a les empreses interessades en el projecte del telefèric de Carroi a avançar tres milions d’euros com a fiança. La quantitat representa el 15% del valor del pla director, molt per sobre del 5% exigit per la llei, sense disposar d’un estudi econòmic financer ni d’impacte ambiental previ.

Segons avança lacadena SER a Andorra, dipositar aquests diners a fons perdut hauria estat una de les traves principals per tirar-se enrere si, per exemple, Medi Ambient no avalava les obres.

Un altre dels obstacles, era l’exigència de retornar el terreny al seu estat natural a finalitzar la concessió, quasi tan costós com fer el giny de nou.

Un tercer punt que ha frenat les set empreses inicialment interessades a presentar-se al concurs és el que estableix l’estació de sortida als Pouets, també inviable tècnicament, segons diuen les fonts consultades per la SER.

Els comuns d’Andorra la Vella i la Massana tenien totes les esperances posades en la filial andorrana de la constructora austríaca Doppelmayr, tot i que just quan acabava el termini del concurs va decidir no presentar-s’hi al·legant que el plec de bases era “molt exigent”.

Fins i tot, aquesta societat va explicar en una carta adreçada a tots dos comuns que no descartava emprendre accions legals contra les dues corporacions comunals si el projecte s’adjudica a una altra empresa.

Justament aquestes amenaces haurien portat a la dimissió del president de la societat, l’empresari i polític Ventura Espot el qual sembla no estava al corrent de la missiva enviada als comuns i que només hauria estat signada pel director de la societat, David Esteve.

El PS titlla el projecte de “fracàs estrepitós”

Mentrestant, els consellers comunals del PS + Independents d’Andorra la Vella, Dolors Carmona i Sergi González han titllat aquest dimarts el projecte de “fracàs estrepitós” i han acusat de fer “el ridícul” a les cònsols de la capital i de la Massana, Conxita Marsol i Olga Molné, respectivament.

La consellera Carmona ha demanat transparència a l’hora de saber tot el que ha passat en tot el procediment que ha acabat amb la nul·la presentació d’empreses al concurs, “des de la concepció del projecte fins a la redacció del plec de bases”. Al respecte ha indicat que “ja en tenim prou d’una política d’esquena a la ciutadania d’Andorra la Vella, prou d’obres faraòniques, i prou als capricis de la senyora cònsol”.

Exit mobile version