Site icon La Valira

El clam unitari contra la violència policial es fa extensiu a tot el Pirineu

Concentració a la plaça dels Herois de Puigcerdà. Foto: Emili Giménez

Les comarques pallareses van viure aquest dimarts una jornada de mobilitzacions sense precedents en contra de la violència policial del passat diumenge amb massives manifestacions pacífiques especialment a Sort i a Tremp, que en tots els casos van superar el miler de persones.

La capital del Pallars Sobirà es va omplir de gent vinguda d’arreu de la comarca. A Tremp es va repetir la convocatòria a la tarda, congregant prop de mil persones, que van protagonitzar una marxa lenta pels carrers de la localitat.

A la Pobla de Segur, els poblatans van fer una manifestació que va comptar amb unes 500 persones. La marxa es va aturar a la caserna de la Guàrdia Civil, on els manifestants van cantar Els Segadors. A més, s’hi van concentrar també moltes persones de la Vall Fosca, dels quals unes quantes van arribar fins a la població amb tractors.

La jornada va anar precedida per una aturada política secundada pràcticament per tots els comerciants i empreses, a banda de les institucions locals i comarcals. Tanmateix desenes de persones van protagonitzar talls de carreteres que van deixar el Pallars incomunicat durant tot el dia.

Una incomunicació que també es va fer extensiva aquest dimarts a la Cerdanya amb els tres nusos de comunicació més importants que van estar tallats per tot tipus de vehicles i persones. La mobilització també va comptar amb la participació del col·lectiu de la pagesia de la comarca o dels bombers que van estar presents als talls de carretera de forma molt activa.

També el comerç, i en general tota l’activitat econòmica de la comarca, es va sumar a la protesta. Botigues, bars, restaurants, oficines i tallers del centre urbà de Puigcerdà i altres localitats, no van obrir les seves portes. Els Ajuntaments ceretans també es van afegir a l’aturada a la vaga, evitant donar cap servei.

Unes 2.000 persones es van concentrar a la tarda a la plaça dels Herois de Puigcerdà per tancar la jornada amb un acte unitari, acompanyants de més d’una vintena de tractors.

Exit mobile version