Site icon La Valira

El CIS pronostica una victòria del PSC per quatre punts

La darrera enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) atorga al PSC la victòria a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer per 3,8 punts d’avantatge sobre ERC, malgrat perdre 0,2 punts amb relació a l’estimació anterior.

La candidatura socialista, que encapçala Salvador Illa, rebria un 23,7% dels vots, mentre que ERC, amb Pere Aragonès al capdavant, seria la segona força de la cambra amb un 19,9% dels suports, set dècimes menys que en l’anterior enquesta. Junts obtindria un 14,6% dels vots i En Comú Podem, un 8,9%.

Així mateix, el CIS ubica Ciutadans, la primera força des del 2017, en el cinquè lloc amb un 7,9% dels vots, mentre que Vox en sumaria el 6,9%, més que la CUP (6,8%), el PP (5,8%) i el PDECat (1,5%).

Aquesta enquesta no s’ha publicat amb una projecció d’escons. En l’anterior, el PSC rebia una estimació de vot similar que li atorgava entre 30 i 35 diputats.

Pel que fa als presidenciables, el CIS recull que Illa és el preferit d’un 23,5% dels electors, clarament per sobre del candidat d’ERC, Pere Aragonès (10,6%), i de l’aspirant de Junts, Laura Borràs (10,4%).

Exit mobile version