Un informe de la UDEF incorporat al sumari del cas Pujol apunta que Josep Tarín, representant de JxCat a la Diputació de Barcelona i alcalde de Talamanca, va repartir-se amb Jordi Pujol Ferrusola comissions irregulars per la manipulació d’adjudicacions públiques a l’estranger.

La UDEF, segons revelen El Confidencial i Vozpópuli, relaciona la presumpta implicació de Tarín en el cas Pujol amb els moviments que el primogènit de l’expresident Jordi Pujol efectuava a països en vies de desenvolupament, oferint els seus serveis d’intermediació davant governs estrangers a empreses com Isolux Corsán.

L’informe implica Tarín en negocis realitzats, suposadament, a través de persones amb influència local en països com el Paraguai i Uganda. En el cas del Paraguai, especifica El Confidencial, la UDEF indica que l’alcalde de Talamanca es va repartir amb Jordi Pujol Ferrusola i l’home de confiança aquest al país sud-americà, Ernesto Manuel Dos Santos Bedoya, un milió -presumiblement de dòlars- en comissions, i que un altre milió es va quedar allà, possiblement per ser repartit entre dirigents polítics locals.

Tarín ha negat a El Confidencial que hagi participat en la creació de societats instrumentals i en el repartiment de comissions, per bé que admet que coneix Jordi Pujol Ferrusola i Dos Santos.