Site icon La Valira

El Bisbe “va aconsellar” a la Guàrdia Civil no assistir-hi a la processó de la Seu

Foto: Bisbat d'Urgell

La processó del passat Divendres Sant a la Seu no va comptar enguany amb cap representació de la Guàrdia Civil després que l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, “aconsellés” al cos policial que no estigués present.

Segons diferents fonts consultades per LA VALIRA, Vives va convidar a l’institut armat a no ser-hi a la manifestació religiosa per evitar incomodar als representants de l’equip de govern municipal encapçalat per l’alcalde, Albert Batalla (PDECat). A l’acte hi va participar en representació de l’ajuntament (com es pot constatar a través de la fotografia que s’adjunta) el regidor d’Hisenda i Urbanisme, Jesús Fierro.

Per evitar qualsevol mena de conflicte i entrar en controvèrsia, la Guàrdia Civil, va acceptar no està representada institucionalment. I és que el Bisbat davant l’escenari d’haver de triar entre els màxims dirigents de la corporació municipal i el cos policial, va creure més adient decantar-se per als primers.

Una decisió de l’arquebisbe que manté la coherència en la línia de defensa del procés independentista establerta per la majoria dels bisbes catalans agrupats a través de l’anomenada Conferència Episcopal Tarraconense.

Justament les posicions sobiranistes de Vives el van acabar apartant de Barcelona com a nou cardenal, tot i que era el principal aspirant a ser-ho. El Vaticà va decidir que encara té molt recorregut com a Bisbe d’Urgell.

Exit mobile version