Site icon La Valira

El 63% dels pisos i cases de la Cerdanya són segones residències, el que dificulta accedir a un habitatge digne

A tots els municipis de la Cerdanya excepte a la capital, Puigcerdà, hi ha més segones residències que primeres. El 63% dels pisos i cases de la comarca són segones residències.

En poblacions com Fontanals, Prats i Sansor o Alp, tres de cada quatre habitatges són propietat de gent que resideix fora de la comarca. Aquest fet dificulta molt les coses als que busquen casa per viure-hi tot l’any.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), en concret a Fontanals hi ha un 81% de segones residències i pisos buits; a Prats i Sansor un 80%; a Das i Alp un 79%; a Bolvir un 78% i a Urús un 77%.

Malgrat que hi ha nous edificis en construcció, gent de la Cerdanya no troba habitatge de lloguer o de compra a preus que es puguin permetre. Això també dificulta l’accés a un pis per a la majoria de joves que es volen emancipar a la Cerdanya.

Segons els experts, aquesta comarca està en un procés de gentrificació que està substituint la població autòctona, convertint-se  en una zona d’esbarjo de les classes altes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

 

Exit mobile version