Site icon La Valira

Dues companyies reclamen el GPS per volar des de l’aeroport de la Seu

Com a mínim hi ha dues companyies aèries que s’han mostrat interessades en volar des de l’aeroport d’Andorra-la Seu. L’una és l’espanyola Swiftair i l’altra, una aerolínia de nova creació alemanya. Totes dues, això sí, s’ho plantegen a mitjà termini i sempre que la infraestructura aconsegueixi el GPS per fer vols instrumentals.

Una certificació que ha de ser atorgada pel govern espanyol i que donada l’actual inestabilitat política és difícil que es pugui aconseguir.

Viatges Regina va tancar aquest diumenge un mes de vols regulars on s’han ofert 485 places per viatjar a Palma, Madrid i Marsella i s’ha aconseguit una ocupació d’un 58%. La destinació amb més demanda ha estat Palma, amb 136 usuaris, seguida de Madrid, amb 90. Aproximadament la meitat han estat turistes que venien principalment a Andorra i l’altra meitat, gent de la zona que ha fet el camí invers.

Una iniciativa promoguda per Viatges Regina. El seu conseller general, Albert Vinseiro, ha assegurat que no tornarà a programar més vols si no hi ha el permís per operar amb el sistema GPS que permeti aterrar en condicions de boira, i que en definitiva va precipitar el trencament amb la companyia francesa Twin Jet, ja que un dels seus pilots no es va atrevir a aterrar sense aquest instrumental.

El fet va provocar que un dels vols procedents de Marsella fos desviat fins a l’aeroport de Girona i, alhora, el canvi d’aerolínia francesa per l’operadora andorrana El Teu Soci Aeri (TSA).

Exit mobile version