Site icon La Valira

Dos directors guardonats retornen un premi perquè els l’ha lliurat Puigdemont “per sorpresa”

Gerardo Olivares i Álvaro Longoria, directors del documental Dos Cataluñas, han renunciat al guardó Cinema for Peace perquè els ha lliurat a Berlín, per sorpresa, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. “Renunciem al premi perquè creiem que l’acte de lliurament no ha sigut imparcial i ha fallat a la nostra ètica professional i a un dels principis clau del nostre documental, la neutralitat”, ha expressat Olivares, segons recull Cordópolis.

Aquest director, afegeix la mateixa informació, no va assistir a la gala quan va saber que Puigdemont hi seria. Qui va rebre el premi de mans de l’expresident català va ser Longoria. “Nosaltres desconeixíem els detalls del lliurament, estàvem allà com a nominats i en cap moment se’ns va comunicar l’existència d’un discurs polític abans del premiDos Cataluñas és un dibuix neutral sobre la situació a Catalunya i en el qual es dóna veu a totes les opinions. El nostre treball és respectar l’objectivitat, i no volem ser peces de manipulació informativa, sinó denunciar-la”, explica Olivares i publica també Cordópolis.

Dos Cataluñas, produït per Netflix, es va elaborar a partir dels testimonis de desenes de personatges públics, entre els quals dirigents polítics, com Carles Puigdemont, i periodistes.

Exit mobile version